Activitatea de creditare desfășurată în C.A.R. Unirea Tecuci se supune legilor in vigoare referitoare la creditare și protecția consumatorului, Regulamentelor emise de B.N.R. , Regumentul U.E. 679 din 2016 (G.D.P.R.) , OUG 50/2010 privind Informatii Standard la Nivel European pentru Creditul pentru Consumatori, etc… actualizate in permanenta cu modificari succesive.Statutul in aceste conditii ofera cadrul general pentru creditare in A.A.R.D.-C.A.R. Unirea Tecuci , concret conditiile de creditare conform legilor in vigoare fiind cuprinse in Contractul de Credit. 

Creditele acordate de C.A.R. Unirea Tecuci diferă ca susținere sau ca perioadă de rambursare , astfel :

1.Creditele acordate de C.A.R. Unirea sunt susţinute prin Fondul Social propriu depus şi prin giranţi . Funcție de susținere dobânzile practicate diferă , astfel:                                                                                                                                      -a)Creditele acordate în limita Fondului Social nu necesită giranţi și se acordă cu dobândă fixă de 4% pe an la suma împrumutată.

-b)Creditele acordate în limita a x3 sau x4 (vezi aici semnificatia) Fondul Social, necesită giranți (1, 2 sau mai mulți) și se acordă cu dobândă fixă de 6% sau 8% pe an la suma împrumutată.

Numărul de giranţi ţine cont de valoarea creditului ,astfel:

        –2 giranţi la împrumuturile mai mici de 4.500 lei,începând cu al doilea împrumut;

        –3 giranţi la împrumuturile cu valoare mai mare de 4.500 lei.

Giranții pot fi sau nu membri ai A.A.R.D.-C.A.R. Unirea Tecuci.Girantii care sunt in procedurã de executare silitã nu vor fi acceptati!C.A.R. Unirea Tecuci în urma analizei Contractului de Credit poate stabili prin Inspectorul de Credit un număr mai mic sau mai mare de giranți plecând de la necesitatea recuperării creditului.

2.Ca perioadă de rambursare – avem credite întinse de la o luna până la 36 de luni.